Hanzesteden bezoeken

De Nederlandse Hanzesteden zijn al lang geleden (12e-16e eeuw) ontstaan en liggen meestal aan het water. Dat water was belangrijk voor het transort. In deze steden vind je veel historie, prachtige gevels en mooie koopmanshuizen.

Hattem & Elburg

Ben je op zoek naar een knusse en charmante hanzestad? Breng dan zeker een bezoek aan een van deze twee charmante en pittoreske hanzesteden. Elk straatje is een plaatje!

Apeldoorn

De meest bekende attracties van Apeldoorn zijn natuurlijk Paleis het Loo, Apenheul en Kinderpretpark Julianatoren. Naast de gezellige binnenstad vind je er ook Kootwijkerzand, de grootste zandverstuiving van West-Europa. Een grote zandbak die de kids geweldig vinden, met een fantastische uitkijktoren!

 Zwolle

 De leuke hanzestad Zwolle is al weer bijna 100 jaar oud! Zeker een bezoekje waard zijn Museum de fundatie, de gezellige binnenstad met de vele terrasjes en het bekroonde restaurant de Librije.

 

Harderwijk

In het culinaire Harderwijk vind je de leukste terrasen, winkeltjes en restaurants. En zelfs een strand vind je in deze leuke stad.

Lees meer op www.visithanzesteden.nl

 

 

 

 Robert & Saskia

Robert & Saskia

Soms komen er kansen voorbij die precies aansluiten op waar je goed in bent, wat je leuk vindt en waar behoefte aan is. Ikigai noemen ze dat. En zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen!